2021-09-01
/ 朋友講起喺旺角食炸雞,突然諗起好幾年前食過嘅Goobne chicken,炸雞多口味又大份,簡單講吓,旺角分店都幾大間,位置幾多,坐位都闊落,而且有落地玻璃,感覺都開揚啲。 / 上炸雞前都會有個醃酸蘿蔔,開頭食兩粒,食食下炸雞又可以清一清味蕾再食過/ Dinner / 二人甜辣烤雞 $205唔知有冇人都覺得,食甜辣炸雞係最正宗嘅「韓國風味」呢?再嚟Goobne食炸雞,今次我就揀返最傳統嘅韓式甜辣烤雞,甜辣口味入口好Sweet,後勁再覺得辣,成件事邪惡得嚟又好開胃,而且上枱時熱辣辣,一咬落去食到雞肉除咗嫩仲熱到易辣嘴仔,好夠熱好正,我哋兩個人輕鬆食晒成盤。韓式雞蛋卷 $148雞蛋卷切好擺盤幾架勢,吱咗茄汁同蜜糖介茉醬(好似係),每件都幾均勻,雞蛋卷蛋皮唔會太老,加埋配料嘅味道同口感都好豐富,而且包得都幾好唔會一夾就期。
上 炸雞前都會有個醃酸蘿蔔,開頭食兩粒,食食下炸雞又可以清一清味蕾再食過
/ Dinner / 二人
甜辣烤雞 $205