2010-08-18
星期一晚約左幾個中學同學食生日飯,一早訂左位,我地想坐圓枱因為容易傾計及食嘢,但這裏的圓枱要10-14人才可以訂,如果唔係要俾最低消費1200元,我上openrice check見d枱好似都唔太闊,所以就訂左呢度,還有得用9折coupon添.八個人坐長枱,原來這裏都好大架,環境都幾好呀,我地叫左都幾多嘢食架:泰式醃鳯爪-都辣的,有些蕃茄,菜等,鳯爪都幾好味,雖然都細碟,但都幾入味炸蝦餅-這個就好味,香口及啖啖蝦味炸魚餅-一般啦,好似油左少少泰式明爐魚-這個最遲先嚟,我地都幾乎食晒d嘢先嚟,但都大條的及足料,好多肉碎,麻菇,條魚雖然唔係好滑,但係都好味架青咖喱豬-幾特別呀,有些茄子及豬肉,不過都係唔太習慣的味道黃咖喱雞-唔辣的,但都配得幾好,有些薯仔,雞肉都幾多,洋蔥等菠蘿海鮮炒飯-ok呀,都幾多,有海鮮及一些腰果,菠蘿夠開胃咸魚炒介蘭-麻麻地啦,因咸魚唔係碎晒,係一小件一小件的,所以唔係好入味喎馬拉盞炒通菜-這個好味喎,好入味及都幾多馬拉盞呀,炒埋一齊食好香口蠔蛋-麻麻地啦,只有蛋味,冇蠔味的,份量係幾多,下面還有一些芽菜,配辣醬一齊食冬蔭公-這個都幾多料,但唔算太辣,有蝦及一些菇,幾
炸蝦餅-這個就好味,香口及啖啖蝦味
炸魚餅-一般啦,好似油左少少
青咖喱豬-幾特別呀,有些茄子及豬肉,不過都係唔太習慣的味道
菠蘿海鮮炒飯-ok呀,都幾多,有海鮮及一些腰果,菠蘿夠開胃
冬蔭公-這個都幾多料,但唔算太辣,有蝦及一些菇,幾好
油酥餅-呢個係一份兩大件,我地叫左兩份,但感覺一般啦,好油,用來伴咖喱一齊食
泰式炒金邊粉-呢個都好味架,d粉好幼好入味,有些花生碎等
鍋巴-這個都好味呀,細細件,有八件左右,配一些麻醬一齊食,都ok呀
泰式甜品拼盤(南瓜糕,芋頭糕,椰汁西米糕,椰汁糕),每榚一件,原來都幾大件架,一件切開兩邊三角形,西米糕就一件大的,芋頭糕係熱辣辣的,好好味呀,南瓜糕,椰汁糕則一般啦
紅豆冰-朋友話d豆好硬,同平時飲開的紅豆冰係有d分別
我有print張openrice coupon出嚟用,服務都幾好,我地都坐左兩個幾鐘架,食物質素都幾好呀.