2020-02-08
其實不論立食定坐响度食,香港人一定試過不少。講到試新嘢,呢間立食只開了一星期,最好的,😎一定係新開時。本來打算去第度食,所以求其叫了一個八件套餐,先有沙律🥗,好味到汁都飲埋,然後就開動嘞夾起舊舊都好大舊,被咁厚咁大塊,蓋住相對弱質纖纖的有味飯(我覺得個飯汁可以濃多少少🤏,實多些少);刺身非常嫩滑新鮮柔軟,儘管咁厚(不過我覺得一D鮮味重D,一D鮮味太淡,可能擺位個次序可以調動下)整體一定好過哂D食丼,迴轉,乜都有D嘅店,都係上上之選。最後飲埋湯(當時已經好飽,好彩立食,否則會好眼瞓🥱,好難起身),🥢筷子來回於湯中都無野,如豆腐丁,海藻等🧐⋯⋯一飲真係不得了,好濃厚的湯,好鮮味,店員話用了很多魚骨R個湯,並唔係開粉果D😜等我仲攪攪吓,失禮晒🤣臨走時,見隔離位人客叫咗個全吞拿魚不同料理款式,包括火炙過的,好吸引,大家也可以試試😋個人黎講覺得有D貴,但又咁新鮮🤦🏻♀️好矛盾
個人黎講覺得有D貴,但又咁新鮮🤦🏻♀️好矛盾