2018-06-23
我上星期五同父母、老婆同阿女去觀塘哩度食晚飯,皆因阿媽鍾意食蟹同近屋企,所以就去試試。食物味道一般般,但待應服務可以。可惜該次晚飯經驗係我一生之中最差!我哋叫咗孖寶,入面包一隻避風塘蟹同埋半邊燒鵝,但燒鵝一上枱,我哋就發覺燒到好黑好似炭咁(最衰唔記得影相),我哋同侍應講想換過半隻鵝,侍應都好好,拎咗去俾燒味師傅,同佢講想要換半隻鵝,因為燒到太過火。點知隔咗一陣,個燒味師傅就喺廚房大大聲話,隻鵝燒到趣卜卜,邊x度黒!跟住企出廚房門口,即係我哋枱隔離,又再次大聲問候我阿媽同爆左一大輪粗口,x七我地。我同老婆背住佢,唔知佢有冇拎埋把刀出嚟,佢擺明知係我哋想換鵝,專登喺度嘈喧巴閉。跟住又話嫌黑唔x好食,叫侍應同我地講冇燒鵝換俾我哋,叫我地咪x食!當然我同老婆好嬲,但我哋都冇同佢嘈,因為而家啲人真係痴線,我哋又同埋阿爸阿媽同個囡一齊,如果佢發癲斬人,就真係無謂啦。最後我聽到個部長同佢講,隻鵝真係好黑點食。最終,佢換咗半邊鵝俾我地,當然個傻佬有冇加料,我地都唔去諗啦!今次食飯真係好唔開心,俾咗錢仲要俾人無端端爆粗侮辱父母,真係好無理。我嘗試上網搵哩間辣蟹莊嘅投訴渠道,但竟然冇,真係太差勁,唯有喺呢
我嘗試上網搵哩間辣蟹莊嘅投訴渠道,但竟然冇,真係太差勁,唯有喺呢度講返我地食晚飯被"媽差"及侮辱嘅憤怒經歷。
我最後要求佢哋比番張單據俾我,但佢哋話淨係可以比張手寫單。唉,真係想向佢地反映服務質素都無門!