放假最啱食番個brunch,但係最近喉嚨唔舒服,想食返少少清淡啲嘅嘢,於是乎就去咗食中餐嘅brunch。平時食嘢每個人喜好都唔同,試過叫咗一籠點心結果最後得自己一個食。但係今次介紹嘅《永8舫》就完美解決到呢個問題,每個人都可以根據自己嘅喜好叫番自己想食嘅點心,咁就唔使驚大打出手啦。Weekend brunch $228點心 (十選六)黑蒜燒賣牛肝菌素餃頂峰蝦餃麻辣鋒味燒賣啤梨鹹水角山珍松露腐皮卷蘿蔔千絲酥城蔥海皇卷 蜜汁叉燒包香茜海鮮餃我自己就最鍾意啤梨鹹水角,綠色嘅啤梨形狀,淨係打卡都啱晒。咸咸地又有豬肉香。腸粉 (四選一)我就揀咗自己最鍾意嘅明蝦腸粉,蝦肉夠大隻粉皮又夠薄夠滑。主食 (二選一)永8炒飯蛋白炒飯飯粒粒粒分明,夠晒鑊氣啊。甜品 (二選一)蛋白杏仁茶杏仁味極之香濃啊。另外仲會送天宮翅一份,環境高級,食物質素又高,真係好抵玩啊。永8舫 (灣仔)灣仔軒尼詩道318號永倫立方2樓

Weekend brunch $228

點心 (十選六)
黑蒜燒賣
蘿蔔千絲酥
城蔥海皇卷
蜜汁叉燒包
香茜海鮮餃

腸粉 (四選一)
我就揀咗自己最鍾意嘅明蝦腸粉,蝦肉夠大隻粉皮又夠薄夠滑。

主食 (二選一)
永8炒飯
蛋白炒飯飯粒粒粒分明,夠晒鑊氣啊。

甜品 (二選一)
蛋白杏仁茶
杏仁味極之香濃啊。

永8舫 (灣仔)
灣仔軒尼詩道318號永倫立方2樓