2017-07-26
假日呢間餐廳係一定排隊,長期有個area係門口俾人排,真誇張。所以我就選擇平日lunch time早少少黎就唔使排隊直入。呢度主打pancake,基本上冇乜其他野食,但都有咸點既。叫左個三文魚牛油果pancake,個pancake非常普通,自己係屋企買包粉都會煮到的pancake,三文魚偏咸,沙律唔錯。整體冇特別。由於真係冇乜咸點可以叫,已經直入甜品,除左pancake都叫左個french toast試下。佢的french toast有層焦糖係面外脆內軟,食過french toast都會知裡面會沾左蛋漿,好似食緊焦糖布丁咁的味道。呢度的french toast好重焦糖,所以都比較甜,但口感係幾正。主角出場啦!1點後先開始供應所以最早1:30pm先有得食,早lunch的朋友要注意啦!兩大塊厚厚的souffle pancake好香蛋味,切落去好軟好似mousse咁,食落入口即溶,自己加糖漿,鐘意加幾多都得。食落的蛋味又唔算好濃,但質感就肯定係成功的souffle pancake。你問我係唔係最正的pancake,一定唔係,但值唔值得試,都okay既。地點方便,但要排隊就唔好搞我啦。
呢度主打pancake,基本上冇乜其他野食,但都有咸點既。