2022-11-04 599 瀏覽
早起的鳥兒有早餐吃🥳🥳今日難得要一早出到尖沙咀,一於嘆個靚早餐啦!餐廳以木系簡約裝修為主,簡約舒適,好適合同好朋友黎打個靚卡👭🏻我地十點鐘左右黎到,仲有好多座位,可直接入座😊🍔1️⃣ Classic B12 Burger ($128)早餐食burger都唔會好過份姐😝首先賣相好靚,好colourful! 芝士、漢堡扒同蛋黃醬都係素食,唔睇menu真係食唔出!漢堡整得好好味,雖然係純素,但食落好似真係食緊牛肉漢堡咁,素食既朋友要試👍🏻👍🏻 炸蕃薯片夠香脆,沙律菜都好新鮮🥗2️⃣ Beetroot Greek Yogurt Ranana Bowl ($58)好少見紅菜頭乳酪,梗係要試下😘乳酪有淡淡紅菜頭味,但無草腥味,感覺好清新。乳酪本身無咩甜味,加埋香蕉同蜜糖一齊甜度剛好👍🏻而且乳酪入面仲有南瓜籽、奇亞籽、亞麻籽同燕麥片,夠晒飽肚又夠健康🏃🏻‍♀️🥪3️⃣ Beech Mushroom Egg Besedict ($58)水波蛋整得好流心😍😍本菇同埋羽衣甘藍炒得夠香,酸種麵包烘到外脆內軟加埋鷹嘴豆蓉同埋流心蛋黃一齊食,味道好香👍🏻👍🏻☕️4️⃣ Mocha ($52)呢杯Mocha嘅拉花實在太過吸睛啦!見到
我地十點鐘左右黎到,仲有好多座位,可直接入座😊

☕️4️⃣ Mocha ($52)
呢杯Mocha嘅拉花實在太過吸睛啦!見到個咁靚嘅拉花心情都特別靚😍 講返味道先,咖啡味夠香又有朱古力味,唔錯唔錯🤪

☕️5️⃣ Cappuccino ($44 + $5轉Oat milk)
拉花同樣做得好靚,咖啡同奶既比例個人黎講幾鐘意😘

☕️6️⃣ Dirty ($44)
Dirty既分層做得好靚架,可惜比我影相郁一郁就破壞左🥲係我既錯🙇🏻‍♀️最喜歡dirty冷熱交融既口感❤️
✨呢度既咖啡有得㨂nutty or fruity,絕對滿足到你既喜好呢😉