2024-06-26
啟德AIRSIDE嘅餐廳都幾多選擇,上星期同朋友試咗韓國釜山過江龍「冬柏」🔥,佢主打韓式燒肉🥓同埋傳統韓國料理🥢。餐廳環境舒適,坐卡位好寬落,一坐低店員會先上前菜小碟,不過要留意前菜唔係任食(任食要加錢),而芝士粟米🧀🌽同埋泡菜雞蛋🍳就可以無限添加~·♡ 一級五花肉梅花肉拼盤 HKD$428呢個拼盤份量好足🤤,一大盤2個人食會好飽!! 五花肉油脂豐富😚,半肥瘦入口充滿油脂香🥰;梅花肉肉質會較軟嫰,咬落係好清爽彈牙嘅感覺😙,兩款肉都好高質;店員更可以幫手燒肉,手殘嘅朋友就唔洗怕燒燶/過熟啦🤪!·♡ 牛胸肉 HKD$98牛胸肉切成薄片,油脂分佈平均😊,每面反轉燒佢幾下就好快食得👍🏻。·♡ 芝士明太子石頭飯 HKD$108配料好豐富😍,顏色仲好鮮艷,石頭鍋嘅熱力將芝士融化成拉絲🤩,混入韓式辣醬撈勻一齊食,鍋底仲有香脆飯焦🤗。·♡ 焦糖布甸 HKD$45布甸蛋味幾濃郁😋,口感滑溜,味道香甜。·♡ 雪糕配芝士蛋糕 HKD$55店家提供畫碟服務🎨,可以畫上喜歡嘅圖案或字句🫰🏻。芝士蛋糕好soft好creamy🤤,個人好喜歡。·♡ 荔枝梳打 HKD42♡ 柑橘梳打 HKD$42選用自韓
♡ 一級五花肉梅花肉拼盤 HKD$428
呢個拼盤份量好足🤤,一大盤2個人食會好飽!! 五花肉油脂豐富😚,半肥瘦入口充滿油脂香🥰; 梅花肉肉質會較軟嫰,咬落係好清爽彈牙嘅感覺😙,兩款肉都好高質; 店員更可以幫手燒肉,手殘嘅朋友就唔洗怕燒燶/過熟啦🤪!
♡ 牛胸肉 HKD$98
牛胸肉切成薄片,油脂分佈平均😊, 每面反轉燒佢幾下就好快食得👍🏻。
♡ 芝士明太子石頭飯 HKD$108
配料好豐富😍,顏色仲好鮮艷, 石頭鍋嘅熱力將芝士融化成拉絲🤩,混入韓式辣醬撈勻一齊食,鍋底仲有香脆飯焦🤗。
♡ 焦糖布甸 HKD$45
布甸蛋味幾濃郁😋,口感滑溜,味道香甜。
♡ 雪糕配芝士蛋糕 HKD$55
♡ 荔枝梳打 HKD42
♡ 柑橘梳打 HKD$42
選用自韓國嘅生果整成,柑橘🍊來自濟洲,清爽解膩。
📍冬柏 유명진의 육미정담
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖