2020-02-03
明明都唔肚餓,但都食曬😂真心係好食既👍🏻朋友食過佢個晚餐,話好食同抵玩,老實講,晚餐就冇咩機會去試,不如就今日去食個下午茶啦😏話明唔太餓,當然係要選揀個輕盈餐啦,而我地今次叫咗2個茶餐,分別係經典芝蛋漢堡哇,真係出人意表,麵包唔似平時既麵包,扒又唔似平時既扒😂麵包同件扒都好鬆軟,一啲實的的既感覺都冇,咬落好焾,唔會2啖就飽上心口果隻。中間流心蛋好正,一切已經爆咗啲蛋黃上黎,連蛋白都有少少流心既狀態,師傅好功夫👍🏻出面既漢堡多數都係用沙律醬,而佢比較特別,用麻醬,又幾夾喎,個醬係比出面稀,所以冇搶咗芝士同肉味,又食到有醬既味。榛子醬西多士又要讚一讚個麵包,即使切果時壓扁咗,入口果時都係鬆軟唔似方包質地🤔榛子醬同糖醬都唔係好甜果款😋,食曬都唔漏👍🏻樽仔奶茶🥤熱奶茶☕️一次過試埋凍熱奶茶🤣味道比較似台式奶茶,茶味同奶味都比較淡,飲開港式奶茶既朋友可能未必啱口味。個人比較啱淡口味奶茶😛所以我幾鐘意,好滑又一啲都唔澀👍🏻好滿意今日既下午茶👍🏻
經典芝蛋漢堡
榛子醬西多士