2023-08-08
呢日嚟到銅鑼灣利舞台食晚飯,朋友揀咗呢間日式料理。餐廳主打傳統日式釜飯,仲有卷物、刺身、壽司、串燒、丼飯等,好多種類選擇。串燒盛盒 (8串)($128)- 賣相已經好吸引,入面有合鴨大蔥串、牛舌、雞軟骨、冬菇、甘薯、雜錦雞肉串、雞翼同埋日本青椒。燒得啱啱好,夠晒香口惹味。當中特別推介日本青椒,牛舌同雞翼,真心好味。蒲燒鰻魚釜飯 ($148)- 釜飯係餐廳嘅招牌菜,我哋點咗個蒲燒鰻魚釜飯試吓。餐廳仲提供埋沙漏,方便你計時,夠鐘就可以撈飯。另外,仲備有茶漬湯,等你可以當泡飯咁樣食。除咗鰻魚之外,釜飯入邊仲有栗子,銀魚仔,菜等等材料。撈埋粒粒分明,入口非常煙靭嘅米飯一齊食,又真係幾正。黑松露雜菌玉子燒($68)- 黑松露好香,玉子燒得好香,帶黑松露味,切開入面仲有冬菇同金菇。熱辣辣,入口好好味。蟹肉芝士天婦羅卷 ($68)- 呢個十分香口,天婦羅炸得好脆,再配以蟹肉同埋芝士,味道好有層次感。芒果奇異蝦卷 ($48)- 呢個絕對係清新之選,芒果配埋奇異果,味道酸酸甜甜好開胃。炸青森帶子 ($68)- 炸得外脆內軟,帶子入口帶鮮味,點埋沙律醬,味道夠晒豐富。餐廳環境舒適,座位闊落,食物質素相當之
餐廳環境舒適,座位闊落,食物質素相當之唔錯,價錢合理。