2025-01-16 3854 瀏覽
千海水產火鍋放題(荃灣廣場分店)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B126號舖呢排天氣凍凍地最啱就係同班三五知己圍埋一齊打邊爐。聽講大喜屋集團開咗間港式自助海鮮火鍋放題,宜家暫時係荃灣廣場同淘大商場開設兩間分店,所以我哋預訂上星期一晚係荃灣廣場分店去試吓。 一向鐘意食海鮮既我梗係午餐果陣留定個肚期待果晚自助海鮮火鍋喇。 當晚入到去見到整餐廳既裝潢同擺設有少少似大喜屋既格局。果度有好多每日新鮮運到既生猛海鮮任食客選擇,海鮮種類五花八門,臨瑯滿目,有花蟹,海蝦,鮑魚,花甲,沙白等。只要你想食幾多就撈幾多放落桶度,然後果度啲侍應會幫你啲海鮮沖洗擦淨,大約等15分鐘就可攞返自己位度安心食用。坐低咗之後,我哋首先叫咗個蟹黃海鮮湯底。首先飲一啖湯,味道好鮮甜,再加上鍋裡面係有啲海鮮嚟熬製,提升咗湯既鮮味。跟著我地叫咗好多生同熟既食物。 熟食就叫咗鵝肝,烤榴連,同埋一些甜食,值得推介就係燒蠔同燒榴槤,榴槤烤過之後散發出嚟嘅味道同咬落去既口感真係令人榴槤忘返,好食到不得了。跟著我哋點同攞咗好多火鍋配料,有桶蠔,脆肉鯇,墨魚, 海哲頭好食到停唔到口。个有點咗澳洲M5和牛,脂肪比例分布得好均勻,一啖咬落去
千海水產火鍋放題(荃灣廣場分店)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B126號舖

跟著我哋點同攞咗好多火鍋配料,有桶蠔,脆肉鯇,墨魚, 海哲頭好食到停唔到口。个有點咗澳洲M5和牛,脂肪比例分布得好均勻,一啖咬落去入口即溶,我就建灼四至五秒就啱啱好,做到好似medium rare既效果。

食完主食之後梗要留返少少個肚食吓生果甜品喇。果度都有幾款榴槤主題既甜品,仲有雪糕雪條同木瓜雪耳糖水, 再飲埋冰凍台式白桃烏龍消吓滯,感覺好滿足呀的一晚