2019-09-29 808 瀏覽
因為小妹病左唔可以食太油膩既食物, 就同朋友搵下太子有咩特色粉麫好食, 發現轉角有呢間小店就決定一試!總共叫左2款麪同1款小食~砂鍋雲吞雞煲配刀削麪雞湯幾好飲又唔油, 無味精~好彩撞正有雞脾食, 個雞係淋同滑;雲吞有幾粒料內有蝦都新鮮。砂鍋應該係原煲整熱唔係煮熱後放上去, 食到尾D料仲係好熱架 ^V^ 岩曬食得慢既我,好幸福刀削麪就不過不失啦藥膳醉雞米粉 個湯夠味! 配新竹米粉索曬個湯, 一流呀!!湯仲比埋好多配料,桂圓杞子淮山等, 所以就咁食都好滿足 !之前見有其他人食個醉雞好DRY, 好彩今日配埋杞子同蟲草花, 見到開胃好多。醉鴨舌覺得呢個有點貴, 同配米粉個雞份量一樣但同果個餐差不多價錢。整體不錯,佐敦都有分店,以後又多2個食粉麫既地方啦~
總共叫左2款麪同1款小食~

砂鍋雲吞雞煲配刀削麪
雞湯幾好飲又唔油, 無味精~
刀削麪就不過不失啦

藥膳醉雞米粉
個湯夠味! 配新竹米粉索曬個湯, 一流呀!!
湯仲比埋好多配料,桂圓杞子淮山等, 所以就咁食都好滿足 !

醉鴨舌

整體不錯,佐敦都有分店,以後又多2個食粉麫既地方啦~
藥膳醉雞米粉
醉鴨舌
題外話/補充資料: 如果改下D台椅同setting 應該可以坐多點人同吸引到鍾意健康飲食既人仕
2019-09-29