2020-06-06 1144 瀏覽
疫情期間一直唔敢外出用膳,見呢排情況好轉,加上忍唔到口,終於約咗朋友出黎食晚飯。餐廳環境幾好,坐落都闊落,感覺都幾光猛乾淨。其實係第一次食西班牙菜,緊係要試下唔同菜式。西班牙海鮮炒飯本來好擔心啲飯會好硬,點知個飯真係炒得幾好食,軟硬適中,而且辣辣地幾惹味,同埋啲海鮮都好足料,青口同大蝦都爽口彈牙~不過戈兩舊火腿定煙肉既物體有啲啲咸,但唔影響整體味道,幾岩我口味西班牙蛋餅因為我真係好鍾意食雞蛋,所以見到蛋餅就忍唔住叫番份試吓~原來西班牙蛋餅入面會有啲肉、洋蔥(?)同埋薯蓉嘅物體,係幾特別,但食得多會有啲滯,唔太岩我口味~ 青檸蜂蜜雞翼老老實實都幾失望~本身預計青檸蜂蜜味會酸酸甜甜,但佢個味有啲怪,又唔酸又唔甜,同埋啲雞翼太乾身,唔推介~ 芝士煎蟹餅 見到枱枱黎呢度都叫番份,都要等一陣先黎~超期待~黎到熱辣出爐,上面超多木魚絲~不過可能因為食咗蛋餅在先,所以驚喜不大。不過都唔錯,芝士味都重既~值得一試!黑松露薯條黑松露醬同薯條既組合真係無得輸!身為薯條狂人既我食哂,不過真係好熱氣呀!水果茶叫咗個熱水果茶~平時好怕出面餐廳啲水果茶會好甜,呢度唔會過甜,幾清新,唔錯!整體黎講,都滿意既,食得好
餐廳環境幾好,坐落都闊落,感覺都幾光猛乾淨。
其實係第一次食西班牙菜,緊係要試下唔同菜式。

西班牙蛋餅
西班牙蛋餅

青檸蜂蜜雞翼
青檸蜂蜜雞翼

黑松露薯條

水果茶

整體黎講,都滿意既,食得好飽!有機會都會再黎試下其他菜式,不過好似有小小貴(?)但西餐其實都真係咁上下價錢~