2015-06-23
近排潮流韓風,咁岩睇廣告見到西環有得食海鮮9層塔,又咁岩d同事又想去試下,所以拉大隊12人去試試咩料.早一星期前bOOK位,已經話Full左 要晚上9:00後先有位,但因為同事們工作比較繁忙 所以9:00都照去食,我地係一班非常自律既客人,9:00pm準時到達,但位置還未有,12人企門口等位 其實都幾礙眼,有一位女孩出黎好禮貌係咁同我地講"唔好意思,位置一預備好就立即安排我地入座,唔好意思" ,此女孩我極相信佢應該係老闆娘黎既. 女孩大約出門口同我地講左7-8次唔好意思,不過我相信佢真係唔好意思既,因為12人起門口等左一個鐘都有.一入到門口,D海鮮味已攻陷我們心底,店舖位置比較坐得溫馨(一個字:細),由於時間關係我地起門口已經Order左食物啦,但坐低左都要等45分鐘先上到菜,我相信疑似老闆娘既女孩真係非常唔好意思,所以頭輪飲品:佢既.主角到了,雖然餓到飛起,但都要相機食先.問心講,海鮮清蒸都好難唔好食,非常有鮮味既:8爪魚大條 但UN左小小花甲好食 又大粒北寄貝個鮮味一流根本停唔到口鮑魚 大隻 鮮爆 一D都唔UN 麵包蟹 不得了 多肉又香 必須親自去試試 非筆墨可以形容最下果層 我地
一入到門口,D海鮮味已攻陷我們心底,店舖位置比較坐得溫馨(一個字:細),由於時間關係我地起門口已經Order左食物啦,但坐低左都要等45分鐘先上到菜,我相信疑似老闆娘既女孩真係非常唔好意思,所以頭輪飲品:佢既. 主角到了,雖然餓到飛起,但都要相機食先.
問心講,海鮮清蒸都好難唔好食,非常有鮮味既:
8爪魚大條 但UN左小小
花甲好食 又大粒
北寄貝個鮮味一流根本停唔到口
鮑魚 大隻 鮮爆 一D都唔UN
麵包蟹 不得了 多肉又香 必須親自去試試 非筆墨可以形容
最下果層 我地選擇左疑似老闆娘既女孩推介既魚湯 個湯集合哂所以海鮮既精華 一個字-鮮..新鮮..好新鮮
總括食物其實都好好既 一個字-鮮..新鮮..好新鮮
我地12個成年人 比較大食既客人去每人埋單$230 二個字-抵
不過真係可能要改改D位置 坐得迫 食既時候要企起身食(不過我幾歡喜,因為夠溫馨)
四個字--值得一試