2017-06-05 220 瀏覽
o係附近salon整完頭髮出黎就落大雨,見呢間餐廳都幾企理幾光猛,就入黎食個Lunch兼避雨。 呢間其實係一間日式小店,午市定食價位係$50 - $60 左右,定食係跟飲品或麵鼓湯,都幾抵食。 三心兩意既我最後揀左餐牌推介既$58鰻魚玉子飯,跟左雀檸。 黎到個賣相真係令人好興奮,老實講,呢個價位我無期待D咩,幻想中覺得應該係玉子中有D鰻魚粒。點知黎到係一排鰻魚,玉子係滿滿既滑蛋,仲有D紫菜。 完全唔會諗到係咁既樣掛 鰻魚好肥美,食落肉質有彈性有咬口,唔會稔稔咁;蒲汁岩岩好鋪滿整條鰻魚,唔會過多流晒落D蛋度影響玉子既味道或者搞到過濕,呢個位幾細心。而玉子既部份應該加左D湯,味道調得岩岩好,撈飯食真係好正。 份量對一個女仔黎講都幾大,都差D食唔落.呢間野性價比幾高,會再幫襯!

三心兩意既我最後揀左餐牌推介既$58鰻魚玉子飯,跟左雀檸。

完全唔會諗到係咁既樣掛

鰻魚好肥美,食落肉質有彈性有咬口,唔會稔稔咁;
而玉子既部份應該加左D湯,味道調得岩岩好,撈飯食真係好正。

• 鰻魚炒飯