2022-07-15 320 瀏覽
竹虎京堂⛩評分:🌕🌕🌕🌕🌑來到九龍灣MegaBox,擁有住九龍東最大嘅IKEA,每次行完之後都要諗吓食咩好,咁啱路過MegaBox入面一間叫竹虎京堂⛩嘅日式主題餐廳,咁梗係要入去試下啦!餐廳以日式定食為主題,咁點左一個海膽流心蛋竹筒飯定食🍁 上菜有驚喜,因為除咗竹筒飯外,仲有好似日本定食咁又唔同類型嘅果子🍡前菜甜點! 前菜包括沙律茶碗蒸同埋果子,味道不過不失但勝在夠精緻,主菜竹筒飯,感覺到竹筒味深入飯香,配上鋪滿嘅海膽同蛋漿,很有日式風情🇯🇵 但建議可以俾食家選擇返飯量多少,感覺男生會食唔飽呢!甜點係我最喜歡嘅地方因為佢係日本抹茶布甸🍮,絕對唔會揸流攤,布甸口感層次分明配上唔會太甜嘅紅豆係最有日本感覺嘅餐點,可以的話我會想單點叫多一個!🥰....
竹虎京堂⛩

評分:🌕🌕🌕🌕🌑