2023-09-28 810 瀏覽
🔸Studio Caffeine🔸🔆今日係廟街附近嘅一間cafe,享受咗一份好滿足嘅lunch!入去我地見到係open kitchen,但聞唔到有任何嘅油煙味,抽風做得幾好,令成個食嘢過程唔會比油煙disturb!Cafe大部份都係室內座位,亦有一枱室外座位。🔆美式全日早餐 $125🐭一直覺得All Day Breakfast唔係咩高難度菜式,唔太考廚藝,最怕係蛋鞋,腸又油。但!今次食嘅絕對無上述情況出現。All Day Breakfast包括有煙三文魚,煙肉,妞倫堡腸,芝士腸,芝士大啡菇,炒滑蛋,車厘茄,焗豆同餐包。佢所有煎嘅食物都唔會好油,炒蛋亦好夠滑得嚟唔會太水,大啡菇保持Juicy。係唯獨個餐包略嫌乾咗小小,唔係太夠牛油香。但整體都好好食,唔會食完個嘴油淋淋,好滿足😇!🔆意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉 $135一上到枱,見到個蟹肉的份量真係嚇左一跳,因為真係好多!蟹肉無雪味,亦唔會過鹹,有蟹肉的鮮味加埋微微嘅鹹香!意粉嘅硬度適中,加上薄薄嘅忌廉醬汁包住每條意粉,唔會好似某啲cafe嘅意粉,一有忌廉/芝士2個字,就又杰又鹹又濟嘅口感,醬汁更加唔會蓋過哂蟹肉的鮮甜,有好好平衡各方的味道
🔸Studio Caffeine🔸

🔆美式全日早餐 $125

🔆意大利奶油芝士醬配蟹肉意粉 $135
一上到枱,見到個蟹肉的份量真係嚇左一跳,因為真係好多!蟹肉無雪味,亦唔會過鹹,有蟹肉的鮮味加埋微微嘅鹹香!意粉嘅硬度適中,加上薄薄嘅忌廉醬汁包住每條意粉,唔會好似某啲cafe嘅意粉,一有忌廉/芝士2個字,就又杰又鹹又濟嘅口感,醬汁更加唔會蓋過哂蟹肉的鮮甜,有好好平衡各方的味道同口感!正!

🔆 拿鐵 $44 (跟餐$22)
咖啡味香醇,奶味好夠,泡量適中,入口順滑。

🔆檸檬特飲 $46 (跟餐$23)
酸酸甜甜,口感清新,啱哂行到熱辣辣入去飲翻杯解渴。

🔆入座時餐廳並無限制用餐時間,但weekend近差唔多中午1點時,人流開始多,亦有唔少人係到等位,所以🐭同朋友都無坐太耐,盡快比下一位入座啦~如果大家有興趣,weekend就要早小小嚟啦~

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩+0.5
📌地址:佐敦廟街284號地舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure佐敦
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #hongkongfood #jordan #jordanfood #hongkongcafe #香港美食 #香港 #香港cafe #佐敦食乜好 #佐敦cafe #香港咖啡 #佐敦美食 #食好西系列 #佐敦好去處 #荃灣綫 #廟街 #廟街美食 #香港文青 #studiocaffeinehk @studiocaffeine
2023-09-24
  • 美式全日早餐