2015-03-09
初一周圍都無開, 除咗d大集團之外, 其他好多都無開; 初一例牌屋企節目去睇戲, 係The One睇完戲, 好彩唔洗周圍走因為利寶閣有開(多謝利寶閣員工嘅犧牲), 睇完可以直接上去食晚飯~新年自己比較鍾意食中菜同d意頭菜式~叫咗:1) 撈起$388: 新加坡開年嘅特式, 大家起筷前一齊撈撈撈, 象徵撈得起~ 材料有三文魚刺身, 柚子, 紅蘿蔔絲, 咸菜, 粉絲, 脆脆~ 有個酸汁可以撈黎一齊食, 但我比較鍾意食原味~ 價錢雖然比較貴(因其實材料成本唔貴), 但都開心餐廳為新年增加呢個餸, 等大家一齊撈開開心心攞個意頭~2) 燒腩仔$108: 好脆好味~3) 美極中蝦$188: 4隻蝦算大隻, 新鮮, 煑得好好味~ 大家都食到笑哈哈~4) 啫啫生菜煲$88: 一直想食但唔係周圍有, menu無寫, 點知見到隔離枱有, 所以即刻叫, 同啱哂攞個意頭生財生財~ 煑得好香, 生菜好大塊~5) 荷香極品醬帶子炒飯$128: 無荷葉飯所以叫咗呢個, 可以炒得再香口d~6) 例湯發財蠔豉蓮藕湯$128: 超搞笑最後先黎, 但都幾多碗, 起碼有8碗~最後, 好開心佢地送湯水, 紅豆沙湯圓啱哂我口味,
新年自己比較鍾意食中菜同d意頭菜式~
叫咗:
2) 燒腩仔$108: 好脆好味~
最後, 好開心佢地送湯水, 紅豆沙湯圓啱哂我口味, 仲要算好多粒湯圓, 團團圓圓~
值得一讚佢地初一無特別加價, 只收加一, 多謝哂當日員工嘅服務, 令大家初一都有個地方選擇~