2023-03-01 110 瀏覽
平時好少去沙田行街,到食飯時間經過呢間QUE俾佢個名同裝修吸引左就入去試下,一坐低梗係叫杯野飲下啦,佢哋有好多特色嘅飲品最後揀咗 石榴泡泡綠茶同粟國鹽焦糖鮮奶咖啡, 一句講曬有外形有內涵,之後揀野食, 先黎叫左鹽燒吞魚牛油果醬Taco同鹽燒帆立貝Taco,味道好食塊紫菜炸得非常脆,一口咬落去口感豐富有層次(必試),再叫左個炸薯條同酥炸廣島蠔,個薯條居然係加左煙肉,木魚,紫菜重有D日式燒汁同wasabi沙律醬,完全估唔倒係咁好食,炸蠔個粉漿唔厚入面非常juicy 有蠔味,主菜叫左松葉蟹肉甲羅燒意大利飯,蟹膏蟹肉同意大利飯一齊食鮮味十足(推介),最後叫左2款甜品, 靜岡縣紅茶芭菲同京都宇冶抹茶蛋糕,芭菲個紅茶醬味道濃沃,用白朱古力更能帶出紅茶味道, 抹茶蛋糕裏面一層層夾心,有梨蓉,蛋糕同抹茶mousse非常有特色,兩款甜品都唔會太甜值得一讚,整體食物質素非常好,員工嘅態度都非常nice亦會主動介紹食物同飲品,令我食左一餐愉快嘅晚餐。
2023-03-01
  • 松葉蟹肉甲羅燒意大利飯