2010-02-21
4-5人份去了好幾次還是覺得要回味主要每次必點的菜式:(我的家庭主要一次晚飯會點8道菜..)冬陰功泰式生蝦海南雞(半隻)生菜包(好似叫做沙津先O岩?,忘了)佢地介紹的一個蛋包炒飯串燒雞+豬 (用烤,不是煎的)南瓜咖哩海鮮青木瓜絲沙津青檸梳打服務十分滿分有十一分:唔知係咪開始變成熟客,打包拎走仲有新整醬汁一個紙杯食物味道正正正:- 有幾道菜仲係太辣,怕辣的我,喜歡加杯青檸梳打救救火~- 炒飯功夫不差啊,打包回家,翌日帶返OFFICE食LUNCH都冇點樣出油 (但係個飯非常大個,要點的話請留意)- 生蝦個汁好特別,好辣好過癮,食完一碟都仲係好想再回味- 怕辣的人,也可盡情試南瓜咖哩海鮮,甜甜的完全沒有辣的感覺,佢地教我加個蒜蓉包點,連個汁都可以食盡佢,呢個菜食唔晒都係可以原個打包,佢地係會好好心機用鍚紙包得好靚- 冬陰功不俗,蝦完全沒有霉味地方地點及環境:- 其實店內環境好好,好多人唔會行到咁入食野,所以經常都好多位 (個舖位本身都幾大),最可憐就係門口附近成日整路,個門口露天位想坐又唔敢坐!- D坐位幾舒服,叫得多 食送 佢仲會自己同你拉埋其他檯過黎,完全唔駛迫迫下!- 地方好清潔,只係
去了好幾次還是覺得要回味
主要每次必點的菜式:(我的家庭主要一次晚飯會點8道菜..)
冬陰功
泰式生蝦
海南雞(半隻)
生菜包(好似叫做沙津先O岩?,忘了)
佢地介紹的一個蛋包炒飯
串燒雞+豬 (用烤,不是煎的)
南瓜咖哩海鮮
青木瓜絲沙津
青檸梳打
服務十分滿分有十一分:
唔知係咪開始變成熟客,打包拎走仲有新整醬汁一個紙杯
食物味道正正正:
- 有幾道菜仲係太辣,怕辣的我,喜歡加杯青檸梳打救救火~
- 生蝦個汁好特別,好辣好過癮,食完一碟都仲係好想再回味
- 冬陰功不俗,蝦完全沒有霉味
地方地點及環境:
- 地方好清潔,只係覺得地點偏遠...