2023-07-05
難得今日唔想食office食,一於搵埋同事一齊去「遇見花蓮」🫶🏻今次我叫左滷肉鹽酥雞飯,同事叫左薑蔥鹽酥雞飯,我地再加左一份起司多肉鬆捲餅。雖然滷肉唔算好多,但就有8件鹽酥雞!見到都「哇~」左一聲😂8件仲要有啲嫩,即係唔係鞋烚烚既口感,係我想要既野🤡我覺得飯量係足夠,美中不足係滷肉唔可以加多啲🥲如果加少少錢就可以解決,我諗我都會加🥹好👌🏻到小食啦~叫左起司蛋肉鬆捲餅一份有4件~如果比較多人食可以叫多一份,我地兩個女仔食係岩岩好😎多啲人可能會唔夠喉🤭芝士唔算好多,唔會多到流出黎,岩岩好既份量好似熱溶咁。咬口有啲脆口,唔會淋,呢個口感我都幾鐘意😚減緊肥既食兩舊唔過份😜我叫左薏米水,飲落無乜味,如果加返啲檸檬就好喇!又可以清暑又可以利尿🤣🤣朋友都大讚冬瓜茶好飲,唔會勁甜!我地既餐大約都係60蚊!已經包埋野飲(部分要加錢),仲有一碗紫菜貢丸湯。我覺得價錢係非常合理,大大碗真係飽住離開。