2023-07-24 237 瀏覽
今日黎到Mirror同Error成員開嘅omakase餐廳呢度有鐵板燒同壽司刺身omakase食今日先淺嘗一下,叫左個seasonal 壽司omakase🥢前菜今日嘅前菜係汁煮田螺好入味,螺爽口彈牙配菜蘿蔔亦都好入味作為前菜其實都幾有誠意🍣石恒貝呢款岩手縣seasonal壽司,味道好爽甜鮮美,肉質好肥美厚實,食落去好滑好香,食完之後啲味道仲可以留好耐覺得甚至乎係今日食到最新鮮嘅壽司🍣春子鯛呢款昆布醃過嘅春子鯛,味道滑滑嫩嫩,魚油唔多,肉厚實,食落去口感好好Aftertaste有淡淡昆布味🍣北海道新鮮帆立貝味道好鮮甜,肉質好厚實,甜味又留咗好耐🍣赤貝以竹炭鹽同青檸調味嘅赤貝,好脆好爽口,刀工精湛,肉厚實,食落去香氣四溢,好好味!🍣北寄貝用左京都黑7味粉去調味嘅北寄貝,味道帶啲啲麻,好得意😆呢度嘅貝類樣樣嘅肉質都好厚實,食落去好滿足🍣北海道毛蟹配蟹膏食之前師傅show左隻新鮮毛蟹俾我地睇😯呢款北海道毛蟹配蟹膏,以青檸汁輕輕提升甜味,蟹膏好濃郁,食落去仲可以回味好耐。🍣大拖羅未算入口即溶,但魚油滿滿,口感好滑好嫩。完全無筋🍣醬油漬中拖羅呢款醬油漬中拖羅,有蔥點綴,好香好好味我個人鍾意呢款多過
今日黎到Mirror同Error成員開嘅omakase餐廳
呢度有鐵板燒同壽司刺身omakase食
今日先淺嘗一下,叫左個seasonal 壽司omakase

🥢前菜

覺得甚至乎係今日食到最新鮮嘅壽司

🍣春子鯛
Aftertaste有淡淡昆布味

🍣北海道新鮮帆立貝
味道好鮮甜,肉質好厚實,甜味又留咗好耐

🍣赤貝

🍣北寄貝
用左京都黑7味粉去調味嘅北寄貝,味道帶啲啲麻,好得意😆
呢度嘅貝類樣樣嘅肉質都好厚實,食落去好滿足

🍣北海道毛蟹配蟹膏
食之前師傅show左隻新鮮毛蟹俾我地睇😯

🍣大拖羅
未算入口即溶,但魚油滿滿,口感好滑好嫩。
完全無筋

🍣醬油漬中拖羅
呢款醬油漬中拖羅,有蔥點綴,好香好好味
我個人鍾意呢款多過大拖羅🫡

🍣野生鯖魚
呢款壽司見住師傅好俾心機去卷
野生鯖魚,配左昆布心去食,味道好特別,肉質鮮嫩

🍣北海道馬糞海膽
一上碟其實都唔係好捨得食🤣
味道好濃郁,口感好滑好creamy,食落去即刻化咗,香氣撲鼻😍

🍙手卷
我稱佢為一柱擎天手卷😆
手卷入面係即場剁嘅拖羅蓉同埋少少蔥
本身以為咁就完,但係仲未!
頂部再加上岩岩嘅馬糞海膽同埋魚子醬
一啖食入口,鮮甜味大爆發!
作為壓軸嘅手卷真係好稱職,本身都有少少飽,但食完呢個手卷反而有啲意猶未盡

🥢大蜆赤面豉湯
食完壽司真係要飲返碗面豉湯先夠完滿
好鍾意呢度嘅赤面豉湯
少少辣,好惹味

🍉甜品
日本西瓜,十分清甜👍🏻

總括嚟講,呢度嘅食材新鮮,調味都比較特別
師傅都好細心去照顧每一位客人
絕對值得再嚟多幾次,下次可以試吓鐵板燒😋