2019-05-06
哇哇哇 九份十分又開分店啦 之前試過其他分店的也覺得不錯 越開朋友系上水食飯 當然來試下。我發現呢間分店好多元化 西式沙律又有,叫餸食飯又有 台灣地道小食又有 連酸菜魚都有~先來一個沙律,溫泉玉子牛油果凱撒沙律。玉子撈埋沙律菜好creamy,牛油果熟透,好好味。再來一碟三款的鹽酥小食,包括有雞粒,魷魚so同埋雞髀骨,上碟大大舊,食落入面都真材實料,唔會好多粉。最特意系可以任點台上的粉,勁多口味,我發現最好食都系原味,姐系椒鹽,真係天生一對啊。仲有鹵水拼盤,包括有雞翼,豆腐,蛋,牛肚。鹵水汁好香香葉八角味。送飯一流。由於之前試過其他菜都ok,於是我地帶住點期望叫左碟酸菜魚...嗯...得個咸味...還是內地的好食點,呢個不推介。另外我地都叫左杯水果茶同orea沙冰。水果菜好足料,新鮮的水果有多重口感。