2019-12-06
冇諗過原來餐廳日夜都有分兩間,咁岩係觀塘,平時係觀塘食過西餐,今次決定想打下邊爐,所以就搵到呢間發哥粥底海鮮火鍋店。一入到門口,侍應已經好熱情咁招待,呢個值得加分。另外一嚟就會有兩個小菜,都係開胃小菜,青瓜等。見到餐牌已經好吸引,所以我地兩個人都叫左龍蝦餐,另外仲會送啲鮑魚貝類既海鮮!冇諗過二百幾蚊都有咁多海鮮簡。首先講咗龍蝦先,隻龍蝦都長過我嘅手掌,重點係好多膏,肉都好多。我哋問咗職員應該要整幾多分鐘,一咬落口好清甜,呢個價錢真係超值!下次可能會試吓第二個餐。另外仲送咗四隻熟嘅青口同埋燉湯,真係好少同火煱有燉湯飲!仲要個燉湯好多材料,扺讚!另外仲有鮑魚,洗得好乾淨,衛生方面值得加分,可以俾大家睇吓,連貴妃蚌都大隻,重點係冇沙!另外魚類都仲有多寶魚同鯇骨腩,份量雖然唔算多,但係個人認為兩個人啱啱好,因為仲有其他餸,推介安格斯牛肉,油脂分泌岩岩好,食落好香牛味。另外仲有八款配料任揀,我就揀左幾款,當中比較推介嘅係自製墨魚丸,食落好爽口,因為試過出邊嘅火鍋店都係話自家製,其實同出邊工廠製嘅冇分別。最後重頭戲,就係佢嘅粥底火鍋,加咗南瓜同菜甫,蒸海鮮嘅汁跌晒落佢個湯底,越食越入味!呢間鋪頭嘅
一入到門口,侍應已經好熱情咁招待,呢個值得加分。 另外一嚟就會有兩個小菜,都係開胃小菜,青瓜等。見到餐牌已經好吸引,所以我地兩個人都叫左龍蝦餐,另外仲會送啲鮑魚貝類既海鮮!冇諗過二百幾蚊都有咁多海鮮簡。 首先講咗龍蝦先,隻龍蝦都長過我嘅手掌,重點係好多膏,肉都好多。 我哋問咗職員應該要整幾多分鐘,一咬落口好清甜,呢個價錢真係超值!下次可能會試吓第二個餐。
推介安格斯牛肉,油脂分泌岩岩好,食落好香牛味。
呢間鋪頭嘅價錢其實同自己買海鮮真係差唔多,二百幾蚊嘅價錢食到咁嘅質素認真唔錯。下次會再黎!