2024-06-15 390 瀏覽
前幾日夜晚我同屋企人去咗尖沙咀《新竹園軒》。原本我以為都係嗰d菜式,點知相當有驚喜⭐️食物非常有鑊氣,而且水準好唔錯👍🏾✿食物✿招牌豪華套餐(10人)呢個套餐由海鮮🦞到甜品,樣樣都有,保證人人都有嘢啱食😋✔芝士龍蝦(烏冬)(蒜蓉包)我未試過喺酒樓都可以食到蒜蓉包,原來點啲芝士嚟食,同樣都好似咖喱咁好食🤤✔秘製潮州翅呢碟翅同出面酒樓嘅唔同,啲翅零舍大片,而且真係做到同潮州翅一樣✔美極煎元貝啲元貝真係大粒到非常誇張,食完基本上都已經飽飽地😂✔白胡椒炒蟶子而啲聖子非常爽口,加埋白胡椒,辣辣地咁好惹味✔黑椒脆薯牛柳粒師傅炒牛柳粒炒得非常有鑊氣,相當有功架!同大排檔食嘅有得揮,正✔炸子雞我就最鍾意食炸子雞🩷因為個皮好脆,而啲肉又非常嫩滑,點埋啲豉油同埋鹽,真係食到停唔到口✔胡椒肉片菜心煲我冇諗過菜煲都可以同胡椒湯底咁夾,不過唔鍾意食辣嘅人,可能就會覺得有啲辣✔瑤柱蛋白炒飯個炒飯做到粒粒分明,絕對唔係Hea底✔自選甜品/糖水當日酒樓提供馬蹄露、紅豆沙、楊枝甘露同埋芒果布甸,有咁多款甜品提供真係好有心思!我好耐都冇食過咁高質嘅中菜啦!新年我一定要再同屋企人一齊嚟食團年飯先得🤩

✿食物✿
招牌豪華套餐(10人)
呢個套餐由海鮮🦞到甜品,樣樣都有,保證人人都有嘢啱食😋

✔芝士龍蝦(烏冬)(蒜蓉包)

我未試過喺酒樓都可以食到蒜蓉包,原來點啲
芝士嚟食,同樣都好似咖喱咁好食🤤

✔秘製潮州翅

✔美極煎元貝

啲元貝真係大粒到非常誇張,食完基本上都已經飽飽地😂

✔白胡椒炒蟶子

而啲聖子非常爽口,加埋白胡椒,辣辣地咁好惹味

✔黑椒脆薯牛柳粒

✔炸子雞

✔胡椒肉片菜心煲

✔瑤柱蛋白炒飯

個炒飯做到粒粒分明,絕對唔係Hea底

✔自選甜品/糖水