2016-06-02 417 瀏覽
係銅鑼灣突然好想食燒肉,謝斐道就最多野食,最後揀左尚鮮~上網睇到呢間尚鮮既夥食都唔錯~就試下啦~去到發現環境唔錯~地方好乾淨~連調味料都有好多選擇~比出面一般既放題燒肉更有心去照顧不同食客既需要~我最鐘意用黑胡椒同玫瑰海鹽,因為玫瑰海鹽比一般鹽更可以帶出肉既鮮味,仲有一絲絲既甜味係口入面滲出黎~呢到因為選擇種類太多~有太多好似我咁有選擇困難症既人~所以當你坐好既時候,職員會自動上一個8款刺身同燒肉拼盤食住先~刺身夠凍夠新鮮~款式又夠多~由於只係頭盤既關係,轉個頭就食哂囉~燒肉夠哂入味~牛肉醃得唔會太咸而掩蓋左本身既肉味~我地仲嗌左我最愛既燒蠔,隻隻都好肥滿,燒出黎唔會縮得好多依然有飽滿既蠔身~食落有好重蠔味,但係唔會有好重既海水味~韓式原條豬腩條一定要必食~醃得入哂味,少少辣,同係韓國餐廳食有得比~夠哂惹味~~完全係呢到其中一款招牌菜~有一樣好特別既嘢叫恐龍蛋,仲要有3種味~~於是叫哂3款試下,有芝麻,花生同芝士.燒完會裂開哂,表面變得脆脆.我男友鐘意芝麻味,而我鐘意花生味,佢有好濃郁既花生,如果有埋少少花生碎碎就更好食~呢到唔只燒肉好食,連炸物好特別,左邊叫一粒米,右邊叫小皮球一粒米
係銅鑼灣突然好想食燒肉,謝斐道就最多野食,最後揀左尚鮮~
上網睇到呢間尚鮮既夥食都唔錯~就試下啦~
去到發現環境唔錯~地方好乾淨~
8款刺身同
燒肉拼盤
燒肉夠哂入味~牛肉醃得唔會太咸而掩蓋左本身既肉味~
燒蠔
我地仲嗌左我最愛既燒蠔,隻隻都好肥滿,燒出黎唔會縮得好多
燒蠔
依然有飽滿既蠔身~食落有好重蠔味,但係唔會有好重既海水味~
韓式原條豬腩條
恐龍蛋
有一樣好特別既嘢叫恐龍蛋,仲要有3種味~~
於是叫哂3款試下,有芝麻,花生同芝士.
恐龍蛋
一粒米 & 小皮球
呢到唔只燒肉好食,連炸物好特別,
左邊叫一粒米,右邊叫小皮球
一粒米咬落去煙UN,又有好重香蕉味,估唔到呢粒米係咁特別
而小皮球有好重既芋頭味,炸到脆身~
雪糕
最後仲有盒好好味既雪糕做結尾,完美~
每人$300,120分鐘任食
題外話/補充資料: 冷氣大, 去食時最好帶件披肩!!
2016-05-25