2018-04-27
前排約左舊同事聚下舊,最方便嘅食飯地點多數都係揀旺角,諗住幾個人share 食韓式烤雞會好開心,就決定去人氣高企嘅Goobne Chicken 試下啦由於係星期五晚,我地七點前去到門口已經見到好多人排隊,我地唯有攞飛係lift口等下,好彩有幾張櫈可以坐下,大約過左半個鐘終於有位喇其實見到個menu已經樣樣都想食,招牌烤雞一定要試啦,我地揀左蜜糖咖哩烤雞,我地真係推薦大家試下呢款烤雞,雞嘅外皮好香脆,啖啖唔會太辣嘅咖哩味,再加上外面塗上嘅蜜糖,味道配合得好好,幾個人分真係唔夠喉呀再嚟就係招牌蛋卷,其實裡面係紫菜包住其他材料,例如有火腿、芝士、青瓜等,再有兩款醬可以點,呢個蛋卷亦都好出色,外層嘅蛋係超級濕潤,唔會話煮得過熟,配合埋裡面嘅材料,令人食指大動呀為左平衡下食烤雞嘅罪惡感,我地專登點左個雞肉沙律🥗,希望食番多d菜去會健康下,沙律材料好豐富,用木盆上碟賣相亦好吸引,一望就覺得好有大自然嘅感覺,沙律嘅醬汁配埋雞肉同蔬菜,好有refreshing 清新嘅感覺食完呢餐覺得好滿足,如果再多d人可以試多幾款嘢食,雖然係香港食比起韓國較貴,但一兩餐都值得嘅,喜愛烤雞嘅朋友一定要試呀