2021-07-16
𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝑜𝓌𝓁𝑜𝑜𝓃 𝐵𝒶𝓎和式簡約裝修,卡位唔會太逼,坐得幾舒服,同朋友吹水吹得好開心。𝘛𝘎𝘐𝘍 🌟石鍋黑椒牛肉飯定食 ($59) 石鍋飯上枱好夠熱,生牛肉上面灑左好多炸蒜、粟米同蔥好香,一路拌既時候仲聽到"噗吱噗吱"既聲音,令人食慾大增,我比較重口味,鐘意加多少少豉油令𝘋 飯更出味。拌左幾下𝘥 牛肉都熟得七七八八。佢既牛肉比較鞋身,份量一般,不過就幾好味,食到底仲有少少飯焦。除左主食外,仲有沙律🥗、昆布湯🥣同野飲 🥤(凍飲都唔洗加錢)。🌟 南蠻炸雞飯 ($69)🍗🐔呢個係𝘥𝘢𝘪𝘭𝘺 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭,逢星期五就有佢啦。佢既炸雞做得唔錯,炸皮幾薄。而家雞件都好鮮嫩同埋有汁,仲要係勁熱辣辣。炸雞幾大舊,有5-6舊,上面仲有一𝘱𝘢𝘵 碎蛋沙律醬,撈埋一齊好好味。😋 我幾鐘意和民既飯🍚,比較飽滿同埋濕。其實食左呢個主食已經好飽,另外仲配有茶碗蒸、沙律、昆布湯同野飲(特別少少既柚子蜜都唔洗加錢)。 茶蒸碗整得好好味,蛋超滑,仲有d慳魚既味道🥰👍🏻📍 居食屋「和民 」九龍灣淘大商場三期𝟮樓𝗦𝟭𝟳𝟭及𝗦𝟭𝟳𝟮-𝗦𝟭𝟳𝟯號舖
🌟石鍋黑椒牛肉飯定食 ($59)
🌟 南蠻炸雞飯 ($69)🍗🐔
📍 居食屋「和民 」
九龍灣淘大商場三期𝟮樓𝗦𝟭𝟳𝟭及𝗦𝟭𝟳𝟮-𝗦𝟭𝟳𝟯號舖