2023-06-14
Dinner with my husband 💕 今晚呢間法國菜餐廳已經第三次光顧了,第一次是在尖沙咀店,今次呢間是荃灣的分店(餐廳可以幾年來都保持水準👍)。我們18:00前walk in 也只剩下高枱位,其他位早已reserved, 入座後覺得其實坐高枱位都好,因為可以欣賞埋窗外的景色。特色主廚併盤 Chef's Platter $185有煙三文魚、意大利火腿、炸黑松露蘑菇球、燒茄子、另外可以用鱈魚醬或雞蛋沙律塗抹酸種麵包吃。併盤上每款食物都好好吃啊😋,是值得推薦大家叫的頭盤。特別喜歡那黑松露蘑菇球,外面酥脆,入面有濃濃的黑松露味的蘑菇粒。法國油封鴨腿 $195鴨腿煮得好淋好入味,還配上皺葉椰菜和煙煙韌韌的薯糰丸子,多重口感肉眼牛排配薯條 $225牛扒雖然叫了7成熟,但仍然可以保留到肉汁,完全唔會韌和「鞋」。黑松露紅洒醬汁既可以沾牛扒吃,還可以沾薯條呢。其實薯條另有茄汁可以沾法式可麗餅 $60法國餐一定要吃的甜品。今次揀了Nutella榛子朱古力醬配香蕉的可麗餅,朱古力醬和香蕉真係絕配,其實吃完appetizer 和 2 個main course 已經飽到上心口,但這甜品好吃到我竟
特色主廚併盤 Chef's Platter $185
法國油封鴨腿 $195
肉眼牛排配薯條 $225
法式可麗餅 $60
法國餐一定要吃的甜品。今次揀了Nutella榛子朱古力醬配香蕉的可麗餅,朱古力醬和香蕉真係絕配,其實吃完appetizer 和 2 個main course 已經飽到上心口,但這甜品好吃到我竟然可以吃得完整份呢,吃甜品原來真係有第二個胃😁
Mango Tiramisu $75 🥭
這款芒果提拉米蘇唔太膩,芒果亦唔酸,可以一試