2024-09-03 95 瀏覽
麵麵俱到喺一間日本小店,主要提供各款和風湯麵,有好幾款湯底,壽喜燒湯,鮮蝦味噌湯,豬骨濃湯等等。每個湯麵都可以配套餐。沙律新鮮沙律菜車厘茄配搭沙律醬,令人十分開胃無負擔。燒汁雞皮餃子五隻餃子食得多,用雞皮當做餃子皮都係比較少試,真係好驚喜。鐘意食雞皮嘅朋友係一定要嚟試,個個油脂香味真係不得了。日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬湯底就屬於日式甜醬油,甜甜地好開胃,牛肋條每塊都炆得夠時間,恰到好處,令到肉質好軟熟但保留到筋膜嘅夾口,仍然有咬口,唔會軟到爛哂。烏冬口感軟中帶爽。醬油慢煮豚軟骨配脆脆豬皮經典嘅日式豚骨湯頭,豬骨味本身都濃,質地我都好滿意,夠正宗。豬軟骨入哂味,慢慢可以保持到肉質結構完整度,同時兼顧到軟骨煮得夠時間。另外脆脆豬皮係一大亮點,配粗身蛋麵,可以掛到湯,好好食

沙律
新鮮沙律菜車厘茄配搭沙律醬,令人十分開胃無負擔。

燒汁雞皮餃子五隻

日式濃汁燴牛肋條壽喜燒湯烏冬