2025-02-22 0 瀏覽
第二次嚟食,有明顯進步!今次係我第二次黎, 對上一次係啱啱開張嘅時候,雖然新店的氣氛唔錯,但食物的質素還不夠成熟。但係,今次用餐有驚喜,大有進步!一踏入餐廳, 照舊有好濃厚嘅日本居酒屋氣氛,燈光 偏暗,音樂主要係Hip Hop。 今次人均消費大約是$400, 對我來講性價比其實算幾高, 我地都食咗10樣餸,咁當然唔少得一定要叫招牌牛舌扒。覺得今次牛舌扒比上一次更加好食,佢喺我心目中可以成為頭三名,牛舌的質感好出色, 外脆內軟, 可能每條牛舌大細唔同,所以同其他人影相會有出入, 對我來講問題唔係好大,一 定要加檸檬汁除了牛舌扒之外,其他的小碟子也相當有水準,特別是炸豆腐, 刺身, 素麵!總結, 我覺得依間小店值得支持,用咗唔係特別高級,但係睇得出廚師又落功夫做好每一樣餸,我覺得唔係間間居酒屋都有,同埋食得出佢好多嘢都係自己親手整出嚟,冇乜packaging, 所以餐牌會比較細. 久唔久可以嚟試吓,簡簡單單
第二次嚟食,有明顯進步!
豚肉餃子
牛舌