2023-02-02
一直好想嚟呢間居酒屋食串燒,阿妹去完旅行返嚟話派手信,我就揾佢陪我食個飯傾下計😜menu上都有好多雞嘅唔同部位揀,有d比較少見嘅雞心管,雞爽肉同提燈都有,幾特別!我就叫左熟成雞腿肉(連雞蠔肉) ~一隻雞得兩舊雞蠔肉,食落軟嫩多汁,外面雞皮香脆入味,$42 一串都值!另外都有牛同豬揀,我好鍾意佢個牛舌,爽口彈牙又香牛味,食完唔夠喉有再encore多串😂 味噌松板豬好香口,有少少似煙燻叉燒嘅感覺雞肝醬多士又係必點,細細塊唔會太漏,個醬幾幼滑,多士夠脆,做小食一流😋炸日本山芋都係推介,即叫即炸,上台熱辣辣脆卜卜,個醬有d似碎蛋沙律,同炸山芋幾夾🤤食得串燒通常都會叫個蕃茄解膩,而呢度嘅柚子檸檬蕃茄整得好fresh, 食完油野食一舊蕃茄即刻爽晒🤩甜品叫左半份焦糖蕃薯配雪糕,焦糖燒得好脆,日本蕃薯爽甜,一啖蕃薯一啖雪糕,達至冷熱交融效果,好滿足😻