2024-06-22 325 瀏覽
大約下午三點去到,人有啲多,但就仍然有位坐嘅~點咗個全日早餐(鰹魚湯煙三文魚通粉)同一杯凍鮮奶咖啡。餐廳裝修唔算特別靚,但食物質素有保證,出餐算快,值得一試。食完嘢可以喺附近影吓相,因為附近建築環境其實幾靚㗎~~講返食物,雞胸沙律嘅雞胸因為慢煮所以唔嚡,沙律醬好似係柚子醋🤔🤔幾好食,香得嚟又開胃~ 通粉上面嘅煙三文魚應該係熱熏三文魚💭🤔,所以同通粉好夾,傻人我以為會係冷熏三文魚🤣🤣🤣。通粉個日式鰹魚昆布高湯係暖嘅,可能係因為想保持湯嘅鮮味💭🤔,因為見一般啲人教煮日式高湯個陣都係教用中火Latte豆味好濃,隻豆應該本身偏苦💭🤔鮮奶味無辦法完全沖淡咖啡本身嘅苦味,如果本身嗜甜或者接受唔到苦味嘅話,建議你加糖漿~~

鰹魚湯煙三文魚通粉(全日早餐)

Iced Latte
2024-06-22
鰹魚湯煙三文魚通粉(全日早餐)
Iced Latte
  • 鰹魚湯煙三文魚通粉