2021-10-13 22 瀏覽
- 今晚心血來潮約左個朋友仔去飲野,因為佢住荃灣,所以放工就去荃灣搵佢。一路搵緊d有情調同埋有酒飲既餐廳,經過見到呢間酒吧餐廳就入去試下。- 一坐低,餐廳職員就比左爆谷我地食,服務好好🤣!爆谷仲係牛油口味,正!- 我地即刻睇左個飲品Menu先,我比較鍾意酸酸甜甜口味,所以揀左杯Pink Skeleton,而朋友仔就揀左Mai Tai。- 而食物方面,我地叫左西班牙白蘆筍田園沙律🥗、日式海鮮Pizza同醬油焗銀雪魚。- 西班牙白蘆筍田園沙律好好食,裏面有白蘆筍、羽衣甘籃、粟米、藜麥、紅菜頭、青瓜車厘茄。主要既菜係羽衣甘藍,平時好少沙律會有咁多羽衣甘藍。另外,紅菜頭都好甜好正😋,我地兩個火速清碟。- 下一道上既菜係日式海鮮pizza,pizza係屬於薄底既,餅底好脆身。單食Pizza可能會覺得鹹,但係配埋杯酒就岩岩好。- 而醬油焗銀雪魚,因為係用醬油煮所以味道甜甜地,而且個火候岩岩好,銀雪魚好滑,超正!另外,伴碟仲有個炒雜菜,有蘑菇蘆筍蕃茄同埋椰菜。我地估唔到個伴碟炒雜菜都咁驚喜,好好食😍!- 最後,當然所有野食都清哂盤。另外,朋友留意到我地食完一道菜先再上另一道菜,好細心。埋單果時先知

埋單果時先知原來Pizza仲有八折優惠,開心🤣!