2023-11-14
冇諗過一間bar嘅串燒可以咁好味🫡😍今日同朋友有嘢要傾,諗住隨便搵間bar,見佢menu有串燒食,好啱今日開始涼嘅天氣就揀咗呢間🍂一坐低就有新鮮出爐嘅鹹爆谷,好岩坐喺度等嘢食嚟嘅時候送酒!我哋兩個人就叫咗一碟帶子黑松露意粉、同啲串燒,帶子黑松露意粉: 帶子煎得好香,黑松露味都好出,食落唔會好溜。串燒即刻燒,所以上枱嘅時候熱辣辣仲出緊煙。由雞蛋順時針數起有: 雞棒、五花腩、豬頸肉、雞腎、雞皮、牛舌、茄子、大蔥雞。每串肉都燒得岩好,外面香口,裏面唔會乾。私心推介: 🤍雞棒:裏面應該有加到雞軟骨,食落有口感,重點係配上蛋黃,食落令肉質更鮮嫩😋🤍牛舌: 每次出街食牛舌都唔敢嗌得多🥲因為勁好韌。但Vici嘅燒牛舌好有水準,師傅完全將塊牛舌燒到岩岩好熟,一啲老嘅感覺都冇,做到軟脆嘅口感🤩🤍燒茄子: 茄子上面加咗啲木魚碎,本身以為係裝飾,點知食咗又幾夾,味道仲要有層次左。🤍大蔥雞: 大蔥唔老、無渣滓,配合埋滿滿肉汁嘅燒雞,配合得幾好🤩職員好好推介咗佢嘅signature cocktail,同啲串燒都好夾New beginning: 飲落好清新好Fresh,好啱用嚟配串燒,解膩一流Gam Gwat:
一坐低就有新鮮出爐嘅鹹爆谷,好岩坐喺度等嘢食嚟嘅時候送酒!
我哋兩個人就叫咗一碟帶子黑松露意粉、同啲串燒,
私心推介:
Gam Gwat: 職員話係用咗佢哋自家嘅醃柑桔🍊飲落酸酸地,好開胃