Poking

2023-05-22 21 瀏覽
成日出街食飯,日日都多菜少肉,星期六放假同朋友一齊又想食好嘢,又想食得健康啲,就決定幾遠都要出上環試吓呢間Poking。皆因佢每一個Signature Bowl都好吸引,佢嘅搭配唔止顏色,賣相好靚,仲要每一樣配菜都好吸引。呢度舖面細細,但都絕對好適合黎呢度一邊食飯一邊打卡,因為佢本身既裝修風格就好文青。而且落單好方便,直接用手機落單,即時出埋單,check到自己點左咩,有無點漏嘢,單度中好清晰,咁寫明左你個signature Bowl有啲乜嘢配菜。呢個叫Creamy Baby,連個名都可愛過人,材料超級豐富,首先有好搶眼嘅三文魚,然後有我好鍾意食嘅牛油果,仲有雞蛋絲,豆腐,蟹子,木魚絲,脆炸蒜,仲有好好味嘅芥末沙律醬。至於飯就可以簡壽司飯同糙米,呢個bowl我就簡左糙米,成個配搭好美味,好健康。我朋友就叫左Spicy Ahi Tuna,同樣都係勁吸引,一樣有好搶眼既吞拿魚,跟住重有枝豆,青瓜,芒果,芝麻碎,紫菜絲,壽司飯配辣醬油再配沙律菜。菜同飯既份量配搭岩岩好,好fresh,好健康。咁好味既poking bowl真係食極都唔會厭啊!

咁好味既poking bowl真係食極都唔會厭啊!