2014-11-20
呢排同肥髀食好嘢多!要排排毒!之前話呢間用足料,所以一向都會在呢度買!因為地點在地鐵站方便,地方衛生企理!呢度有好多健康飲料、小食,去到時櫃台好多人,有4個店員在忙,其中一位招呼我,我話要兩盅「皇方鮮茯苓療效龜苓膏」(我當然無講咁撓口嘅名,兩盅黃色龜苓膏)店員一定會sell買套票(原價$40一盅,套票$36,多買多送)我通常買一套即用(一套5張)然後我見另外有一隻「鹿角靈芝療效龜苓膏」(個名都係好撓口,紅色招紙)問小姐有乜分別,佢當然係讚不絕口,不過佢話更適合小朋友食,又可以套票加$8咪試下,兩盅都要熱,拎走,小姐睇完熱櫃話鹿角無熱,問我介唔介意凍嘅,其實都係返屋企袋,都無乜所謂!小姐好好笑容,又問介唔介意放埋一袋,我無問題先放一齊(感覺好窩心)臨走店內都好多人,我講聲「唔該晒」都有三個店員應我,覺得呢間店店員好有禮貌!返屋企食完飯,攞龜苓膏出來食,硬膠盒裝住,膠盒仲可以入微波爐,個膠盒唔會漏汁,我會留起用來裝水果返工!唔好即用即棄!我唔落糖食黃色,微苦,其實隻膏色唔係全黑,係深啡!甘苦入口,大人嘅口味!肥髀落糖食,佢當甜品,主要係食糖漿,我只會比佢落一包,唔比佢落太多!我試一啖,無乜
肥髀落糖食,佢當甜品,主要係食糖漿,我只會比佢落一包,唔比佢落太多!我試一啖,無乜分別!都係微甘!
食物衛生,店員親切!