2018-07-05 73 瀏覽
作為港島區嘅上班族,係忙忙碌碌嘅生活中最大嘅樂趣就係搵唔同嘅好嘢食,今日放lunch去咗上環搵食,就見到呢間細細間主打健康嘅小店,價錢喺附近區域黎講都算合理,有幾個位,可以坐喺度慢慢食。佢有幾款set俾人揀,我揀咗個南瓜蓉咖喱雞飯,而同事就叫咗一個肉鬆拌黑蒜茄子泥飯,兩個飯都好足料,跟餐仲有湯同埋特色飲品,好豐富!我個南瓜蓉咖喱飯雞飯唔會太辣,因為加左南瓜蓉所以係甜甜地,除咗雞肉仲有幾款蔬菜好健康,其中一款仲要係我鐘意嘅秋葵!同事個飯我都試咗兩啖,個黑蒜茄子蓉好特別,相對其他嘅醬汁較健康,本來以為黑蒜會好濃好辣,但係原來都幾易入口,有淡淡嘅黑蒜味,用黎撈飯一流!