2020-11-07
呢間茶館好有feel,主打tea😍素食雖然喺有少許貴,但物有所值嘅,好食有健康喎,最好食係素燒賣🥰其實我食唔到係用咩製作嘅,但係就好似燒賣,又好好食😋綠色嘅,係粉果,好食嘅👌🏼,一般般嘅係蕃茄湯餃子講唔出有乜咁特別🤣正常,好普通咁。不過下午茶,叫d點心試下囉☺️。甜品咁咗薑汁糕,超級好味,佢係千層糕,又唔太甜,而家好少地方食到,講真真心幾特別嘅。有啲似大會堂美心嗰個好出名嘅黑芝麻千層糕😆,同一種意識形態,一樣質感大小,不過呢個就係薑味。最後最後我想講吓佢呢度好出名嘅茶,雖然睇住個Menu每個茶都有啲貴,其實唔係好捨得,所以要揀個特別啲感覺抵啲,最後我就揀咗呢個紅紅地色,洛神花茶,感覺好似好健康,飲落其實都幾酸,所以呢有蜜糖,俾我自己加入茶,仲有想讚下呢間茶館,因為佢有熱水壺喺枱嘅旁邊,等客人可以隨時有熱水加落杯茶到度,好自助式享受嘅茶館🥰推介呀👍🏼👍🏼