2017-06-07
最近愛上韓風,所以今晚同老公去左食韓國炸雞。之前聽過朋友講過呢間韓國第一烤雞品牌Goobne Chicken烤雞幾好食,而且仲比較健康,因為係不經油炸,啱晒無飯夫婦嘅我地。八點到達,一出電梯已經有好多人喺到等緊位,拎左飛仲以為要等好耐,點知唔使20分鐘就入得。入面裝修以木色同白色為主,感覺幾舒服。因為用餐限時90分鐘,所以一坐低已急不及待睇餐牌,有好多唔同款式嘅烤雞選擇,樣樣都好想試。由於份量係超多,而我哋只得兩個人,所以今次只可以試炸雞同蛋卷。見有新口味推出,於是試新野。韓式BBQ醬煙燻烤雞 (有骨) $168烤雞肉質好鮮嫩而且仲有肉汁,外層香脆,醬汁係用韓角傳統烤排骨味道制成,味道甜甜地,好入味。由於餐廳標榜一滴油都唔會用,係用雞嘅油將雞烤焗,做到低熱量、低膽固醇、低鈉、無反式脂肪,所以用係食多幾件都唔怕肥。每枱都有個鐵桶,內有鐵夾同膠手套俾客人。用手食雞,好韓feel。特制雞蛋卷 $148賣相比餐牌吸引,蛋卷有9件,材料有火腿、青瓜、 醃黃蘿蔔、紫菜、芝士,口感好豐富,再配上紙上嘅茄汁同芥未醬,甜得黎帶點微辣,更好食。Somersby Apple Rita $88 原枝蘋果酒倒插
韓式BBQ醬煙燻烤雞 (有骨) $168
特制雞蛋卷 $148
Somersby Apple Rita $88
原枝蘋果酒倒插係杯內,蘋果酒加入檸檬汁同梳打水,味道清甜帶微酸,好清新。酒嘅氣泡加上沙冰,食埋烤雞好爽。
整體食物質數好好,但用餐限時得90分鐘,但烤雞等左30分鐘 (唔知係咪落漏單)。
提外話,只要有消費,就可以抽獎一次。
抽到 Free 1 Rita Gift Voucher 一張 (價值 $88),下次再黎可以免費。