2014-06-20 315 瀏覽
今天特別走到藍屋附近去感受一下香港舊區情懷, 行經二手回收店嘅時候, 二手回收店嘅姐姐話附近有免費雪糕派, 於是走去睇下就見到有幾個細蚊仔和裝修工人排隊攞雪糕吃. 條龍不是很長, 而且老闆好好人咁話食完可以再食, 佢仲非常有禮貌!我叫左杯Vanilla味雪糕, 軟綿綿, 好甜, 好好味.和我小時候食嘅味道沒有分別, 都係咁軟綿綿, 滑口, 透心涼, 是消暑良品, 因為有小小咳, 所以都唔敢再食多一杯了, 我見到有小朋友食完一杯再一杯.至於點解免費, 就真係唔清楚啦, 聽裝修工人話好似老闆生日? 老闆好怕羞, 唔肯上鏡, 唯有係呢度答謝佢, 下次比我再遇到雪糕車一定會再支持一下!
多謝雪糕老闆
2014-06-05