2017-05-31 163 瀏覽
呢間名字有D搞鬼既餐廳係區內都頗有名, 連我係天后返工既友人都聽過呢個名但未食過, 既然係咁就相約佢今晚黎呢度開餐餐廳環境燈光較為昏暗, 設兩邊坐位, 坐得都算舒適餐牌由前菜, 湯類, 燒烤類, 海鮮類, 主菜類及飯/粉, 甜品都有提供,價錢都算親民價!亦有套餐供應, 各式其色見到餐牌上有D懷舊特飲, 紅豆冰都有幾款, 就試下爆珠紅豆冰 ($38), 爆珠咬爆後有D乳酸味滲出黎, 都幾搞鬼; 而呢杯朱古力紅豆冰 ($48), 紅豆綿滑, 估唔到朱古力同紅豆都幾夾! 由頭盤開始食, 呢隻艾迪乳鴿 ($99)係呢度既招牌菜之一, 好多客都專登為佢而黎, 鴿肉幾嫩滑同入晒味, 鴿肉雖少但食落味道唔錯, 作為頭盤份量差唔多啦!另一款為松露煮日本年糕 ($99), 每片軟硬度適中既年糕完全浸係香濃幼滑既松露汁入面, 松露味香濃, 為無味既年糕注入"靈魂", 個汁認真一絶!呢客色彩繽紛既就係燒吞拿魚沙律配千島汁 ($99), 材料豐富: 包括爽口沙律菜, 菠蘿粒, 車厘茄, 爆珠及以黑椒略為煎過既吞拿魚粒, 魚肉咬開仲見到嫩粉紅色, 外香內嫩!侍應推介呢款招牌主打菜 : 燒西班牙黑毛豬肉眼蓋 (

餐廳環境燈光較為昏暗, 設兩邊坐位, 坐得都算舒適

亦有套餐供應, 各式其色

爆珠紅豆冰, 朱古力紅豆冰

艾迪乳鴿

松露煮日本年糕

燒吞拿魚沙律配千島汁

侍應推介呢款招牌主打菜 : 燒西班牙黑毛豬肉眼蓋 ($229), 一客兩塊既西班牙黑毛豬肉眼蓋, 由於係西班牙品種, 可以煎至八成熟, 切出黎仍見有紅色, 食落肉質比其他豬肉黎得嫩滑, 帶有少少嚼勁, 可食到應有既豬肉味道! 若果覺得膩口, 可食粒菠蘿解膩, 好細心喎!
燒西班牙黑毛豬肉眼蓋

呢客肉醬磨菇意粉 ($89), 面頭有隻煎蛋, 令整體賣相更吸引, 扁意粉煮得有口感, 肉醬唔算太多, 選擇以蛋汁撈均一齊食, 增添香味!
肉醬磨菇意粉

點可以唔食埋甜品先走呀?! 呢客賣相精緻既係香桃雪芭 ($69), 以原隻桃作為容器, 入面係充滿香甜桃味既雪芭, 雪得唔太硬, 一"畢"就"畢"到黎食, 正呀!
香桃雪芭

友人鍾情酸酸味味既檸檬Tart ($79), Tart底整得幾鬆化, 初頭食到檸檬清新味道, 但個after taste都有D回酸味, 食完都唔會覺好膩!
檸檬Tart

餐廳一直播住懷舊金曲, 成個集體回憶返晒黎, 食物水準唔錯, 侍應服務細心, 難怪能留得住食客個心!
艾迪乳鴿
松露煮日本年糕