餐廳: 大安茶冰廳
資訊:

2024-06-27 1546 瀏覽
表面係懷舊冰室,內裡係主打飲咖啡同創新嘅港式食物,可能無傳統食物關係,眼見客人偏向後生一族~ 店員亦全部都係後生仔女。一入嚟聞到好香咖啡味♨️雖然我唔飲咖啡,但相信飲咖啡既人會鐘意,因為餐牌有好多款咖啡,仲見到員工好認真咁拉花。我地叫蛋撻餐$58再補差錢叫$38以上飲品,蛋撻全部都係新式口味,叫左經典焦糖流心蛋撻&兒童鴛鴦蛋撻,會比埋匙羹,當做甜點下午茶😛○經典焦糖流心蛋撻 ○ 蛋味香濃,中間流心嘅焦糖唔會太甜○兒童鴛鴦蛋撻○上層係阿華田,下層係好立克由於我坐水吧旁邊,見到員工非常之衛生,拎蛋撻時會帶上手套,食得安心!我通常去懷舊冰室一定叫奶茶,但原來呢度無奶茶🤣 最後叫咗忌廉溝鮮奶 & 黑牛 ,擺盤好適合打卡!假期偶爾諗起流心蛋撻過嚟食下都OK😋

○經典焦糖流心蛋撻 ○
蛋味香濃,中間流心嘅焦糖唔會太甜

○兒童鴛鴦蛋撻○
上層係阿華田,下層係好立克

假期偶爾諗起流心蛋撻過嚟食下都OK😋

2024-06-23