餐廳: 羊滋味
資訊:

2024-10-03 258 瀏覽
餐廳位於界限街20號地鋪,主打無味精、傳統地道既蒙古菜,餐廳四處有蒙古裝飾,可以免費自助斟茶水。蔥燒羊腩飯選用黑頭羊,有內蒙古草原原始風味,羊腩用料十足,份量唔少,咬落非常有韌勁。味道有一定既羊騷味,但配上大葱、洋蔥和原有醬汁下感覺容易入口。肚包肉湯蒙古傳統小食,以羊肚包住羊腿肉,內裏腿肉肉質鮮嫩多汁,外羊肚煙韌爽脆,將羊肉肉汁和鮮味鎖住係入面,可蘸點韭菜花醬或腐乳醬配搭食用。牛肉餅牛肉餅外皮煎得香口,入面鋪滿牛肉粒和洋蔥碎,調味剛剛好,惹味得黎唔會覺得好油膩,適合食肉獸試一試。内蒙羊肉串羊肉串即燒即上碟,肉質鮮嫩多汁,羊肉既油脂香味甘香醇厚,表面既孜然粉令其更加惹味。豆ト串風琴形狀的豆卜串,口感脆口乾身,味道有淡淡既豆香味,作為前菜及下酒菜不錯。原條燒茄子原條大茄子在中間剖開兩半,香味十足,表面有大量蒜茸及香蔥,蒜香味濃郁,香辣惹味。

蔥燒羊腩飯

肚包肉湯