2024-08-13 181 瀏覽
已經好耐冇嚟過上環呢邊食壽司,以前仲喺中環返工嘅時候,成日都會過嚟上環呢間sushi masa食晏晝,因為最鍾意佢啲嘢夠新鮮,同埋加上係日本師傅主理,所以品質一定有保證!而呢度每月都有限定優惠,今次都唔例外,Follow餐廳IG 即送一客蕨餅,作為完美嘅ending。我地兩個人今日真係好好彩,我朋友吧枱最後兩個位。坐低之後睇咗一陣Menu,其實都好多lunch set options,最後都係選左個sushi set,沙律、蒸蛋、烏冬同埋10件壽司。我覺得呢間壽司店最好嘅就係去屬於傳統壽司店,所有嘅壽司都唔會有過分嘅裝飾或者調味,真係俾你食到好純粹嘅魚生嘅鮮味,尤其是係個吞拿魚,我好耐冇食過啲咁濃味嘅吞拿魚,海膽同toro都好出色。甚至乎個烏冬我都覺得好好食,佢唔係好鹹,湯底真係超級淡,但係就係因為咁樣,令到你更加Focus on 烏冬本身個口感。