2018-01-19 26 瀏覽
拉麵宜加2個世代, 有d餐廳會維持傳統風味就好似魂咁, 佢同其他拉麵店有d唔同,1. 佢地湯底係用豬骨髓打出黎, 味道超濃, 先講句, 呢到既濃湯底係好濃,普通 = 濃, 所以如果想飲濃小小叫普通就夠, 如果叫濃係真係好濃, 呢到要注意!大家都睇到肉呢就半肥瘦個d啦其實就唔係最主要, 比較主要係麵身啦, 麵條係比較幼硬身既麵條為主, 咬落係比較爽口小小,其二就係湯底, 呢到湯底全部個主要底都係豬骨, 不過可以係豬骨上加d 其他味合成既湯,例如蕃茄豬骨湯等, 味道一樣好飲, 辣味湯個個都唔錯 推薦可以一試傳統vs現代拉麵,其實我好中意食拉麵, 每間風格都真係好唔同, 呢間係堅持住要傳統風味,而的確有好多人係為左食傳統風味而搵呢d餐廳, 但唔代表現代近期個d新式無市場我覺得2者都有其市場意義存在 ,如果餐廳可以同時提供到2類既話生意應該會更好,同埋吸引到更多既人黎因為有部分人係反而中意新式小小個d拉麵, 而唔中意傳統. 我覺得offer到既種類係好重要,太單調會難以係市場生存!

大家都睇到肉呢就半肥瘦個d啦其實就唔係最主要,

傳統vs現代拉麵,
2018-01-18