2023-05-24
Sukiyaki beef set ($730)所有食材都係日本直送🤩 師傅會黎到座位前面席前煮壽喜燒 並且會逐一介紹食材😋🍴前菜「螢光魷魚 蕃茄 蠶豆 荀 昆布」螢光魷魚煙燻過 好香好惹味蕃茄同蠶豆都十分之清甜 🍴蒸し物 「櫻花蝦蒸蛋」滑溜既蒸蛋上面鋪左滿滿既櫻花蝦 雖然兩樣食材都好味 但係放埋一齊個口感就唔係太夾🍴野菜 「大蔥 冬菇 油豆腐 麵筋 蒟蒻 蒟蒻麵 淡霧島洋蔥 等等」師傅烹煮牛肉唔同部位既時候會撘配唔同既蔬菜 蔬菜煮得好入味之餘仲有解膩既作用😆 我最中意係淡霧島洋蔥 洋蔥煮到表面焦糖化到金黃色 師傅建議我地由外食到內 會越黎越甜 真係好好食🥰🍴すき焼 「A4近江牛」套餐包括每人4片和牛,分別有肉眼,西冷,兩塊唔同位置既牛肩🤤師傅會加入砂糖同壽喜燒醬汁依次烹調和牛和牛既油脂好均勻 加埋砂糖去煮令佢表面焦糖化左真係超級好食😭 如果怕太濃味可以點蘭王蛋汁食 囗感會更加滑👍🏻 可以任添既白飯亦都好好味 但係建議大家唔好添太多 要留肚食最後既滑蛋牛肉飯🤣我見好多人都推薦加$100要牛舌 但係我地實在太飽所以無加到🙈🍴御飯 「滑蛋牛肉飯」師傅會將牛肉碎煎香再加入蛋同醬汁 蛋汁吸收哂
🍴前菜「螢光魷魚 蕃茄 蠶豆 荀 昆布」
螢光魷魚煙燻過 好香好惹味
蕃茄同蠶豆都十分之清甜
🍴蒸し物 「櫻花蝦蒸蛋」
🍴すき焼 「A4近江牛」
🍴御飯 「滑蛋牛肉飯」
師傅會將牛肉碎煎香再加入蛋同醬汁 蛋汁吸收哂d和牛同醬汁既精華 十分之美味😍 另外仲會附上味噌湯同漬物
🍴甜品「芒果奶凍 紅豆大福」
奶凍好滑好香牛奶味 同酸甜既芒果汁好夾👍🏻 大福亦都好軟糯 不錯
如果要book呢間餐廳既話要係每個月既1號打電話去 我地果日12點打去都係打極都無人聽 但係晏少少大概3點左右打去就即刻接通到 所以建議大家可以晏少少先打去😆 另外當日我食飯都見到唔少人walk-in book位