2021-08-08
上環呢一間Cafe & Wine Bar吸引咗好多上班一族放工嚟chill下,食下飲下傾下計!地方間隔不算很大,一邊牆壁放滿酒,鍾意飲酒嘅我立即看看有什麼珍藏!另一邊就放了很多擺設,感覺非常型格!雖然呢間係cafe & Wine Bar, 主食亦都很多選擇,今日前菜叫了牛油果雞肉沙律 ,主菜叫了一個夏威夷pizza!飲品方面就是 Mocha Frappe 與 Mint Chocolate📍牛油果雞肉沙律 $128呢個沙律分量非常足夠,沙律菜十分新鮮,與牛油果及烤雞扒配合得十分之好。烤雞扒非常美味,能為整個沙律帶出美味!最值得一讚就是他的沙律醋與及芝士碎,是高質素的配搭!📍夏威夷Pizza $128首先餅底十分之鬆脆,食落去趣卜卜的停唔到口!已pizza餅面除了香口的香腸十分惹味!另外還有肉粒、三色蕉、洋蔥與及茄醬,食落酸酸甜甜很有夏威夷風味!食完一件又一件,真是停唔到口!📍Mocha Frappe $50, Mint Chocolate $40呢間Cafe當然佢嘅咖啡都十分有水準,雖然係沙冰但係都飲到佢咖啡嘅香味,呢個Mocha Frappe十分不錯。而另外個Mint Chocola
📍牛油果雞肉沙律 $128
📍夏威夷Pizza $128
呢間Cafe當然佢嘅咖啡都十分有水準,雖然係沙冰但係都飲到佢咖啡嘅香味,呢個Mocha Frappe十分不錯。而另外個Mint Chocolate又不會太甜,濃郁到剛剛好,加上薄荷的香味,感覺十分特別
同朋友食下傾吓計感覺非常之relax!見到其他食客都摸着酒杯底談天說地,這裏真是個相聚好地方!