餐廳: 温野菜
資訊:

2019-02-09 963 瀏覽
溫野菜其實已經唔係第一次食啦~今次應該係第4次,之前幾次都係喺尖沙咀店,第一次食有驚喜,真心覺得好好食呀~直到第3次去食嘅時候就覺得質素差左,所以都好一陣子冇去幫襯,所以今次再俾機會自己去食下,睇下感覺有冇變返好先(笑)今次我地叫嘅東西都係和牛、澳牛、同埋豚肉等等,最好食係佐賀A5黑毛和牛,入口即溶,唔係講笑,份量少㗎,貴呀。仲有鹿兒島黑毛和牛牛肩肉,一樣冇得輸,而家打緊食評都想再食呀!英國安格斯牛肋肉比較有咬口,肥美度比和牛少,但勝在唔太肥膩,可食多幾件。美國上級牛肋肉油花少啲,咬口比較豐富,所以又係多食以件都唔會膩中。澳洲M9和牛牛肩肉,油花不輸日本和牛㗎,我自己覺得冇A5咁漏,牛味濃,不錯。丹麥豚腩肉冇熊本豚咁肥,但都係好味嘅,但比我揀都係熊本豚好味啲(笑)熊本豚肉真係不得了,肥度適中,豚味香濃,講真肉&脂肪分佈最好50/50,呢盤岩岩好呀!今次覺得溫野菜好似質素好返左啲,但都不及第一次去時驚艷,但都係好好味嘅,靚肉肉點樣整都係好食嘅,係咪 (笑)