2012-05-27
想著為何生日要去食齋, 約左朋友有大有小合共13人去到荃灣寶蓮素食吃晚飯.朋友話係任食?咩齋都有任食甘攪笑?一坐低就叫左自己鍾意既酸辣湯,朋友叫既粟米粥,齋鹵味(有齋燒鵝,酸齋, 加哩齋, 齋叉燒, 面根),芋頭魚,錦路雲吞,仲有凍豆漿添.之後果幾round 我地按著餐牌上每款順序叫之外, 還不斷重複order 齋鹵味.原來有魚翅食, 仲有豬排添~~當然全部都係齋啦 ! 之後仲可以叫甜品如馬荳糕, 馬啼糕, 馬拉糕等等味道來說真的不錯, 如果你怕大碟, 仲可以叫佢上細份侍應都幾細心, 成日加茶, 收碟不特只, 還替我們關細冷氣, 還會提示我們食物份量, 可能怕浪費食物吧環境尚算乾淨, 周圍有佛像畫及佛經.任食時間從18:00 ~ 20:00 , 非常充足而且又不會趕客人埋單 對於素食店改為任食的idea我覺得好驚喜, 而且我一定會再去試埋其他我今次無試既菜.
朋友話係任食?咩齋都有任食甘攪笑?
原來有魚翅食, 仲有豬排添~~當然全部都係齋啦 !
之後仲可以叫甜品如馬荳糕, 馬啼糕, 馬拉糕等等
味道來說真的不錯, 如果你怕大碟, 仲可以叫佢上細份
環境尚算乾淨, 周圍有佛像畫及佛經.